Nahajate se tukaj

ePOSLOVANJE

 

eRačun

Prispevajte tudi vi svoj košček k skrbi za okolje in postanite uporabnik eRačuna.

eRačun je elektronski račun, ki enakovredno nadomešča račun v papirnati obliki. Namesto klasičnega papirnatega računa, ki ga prejemate po navadni pošti, prejmete elektronski račun na vaš elektronski naslov ali v vašo spletno banko. 

 

Na prejemanje eRačuna se lahko prijavite:

 • v spletni aplikaciji eStoritve, pri čemer prejmete račun na vaš elektronski naslov ali
 • v svoji spletni banki (če to omogoča), pri čemer prejmete račun po varni elektronski poti neposredno v vašo spletno banko.

 

Prednosti elektronskega računa:

 • okolju prijazen način poslovanja,
 • hitro in enostavno poravnavanje obveznosti le z nekaj enostavnimi kliki in brez zamudnega prepisovanja podatkov, saj se le-ti avtomatsko prikažejo v plačilnem nalogu (velja v primeru prejemanja elektronskega računa v spletno banko),
 • vedno dostopen in pregleden arhiv elektronskih računov.

 

Informacija za dobavitelje

Vsem zainteresiranim dobaviteljem, ki bi nam želeli pošiljati elektronske račune (xml) z njihovo vizualizacijo (pdf) sporočamo, da to lahko storijo, in sicer na naš elektronski naslov: fakture@elektro-primorska.si.

 

eStoritve

eStoritve je spletna aplikacija družbe Elektro Primorska d.d. Preko te aplikacije lahko dostopate samo do merilnih mest, za katera vam Elektro Primorska d.d. izdaja račune za omrežnino in prispevke.

Aplikacija omogoča:

 • vpogled v podatke pogodbenega računa (plačnik, naslovnik, obdobje veljavnosti, način pošiljanja računa za omrežnino in prispevke),
 • prijavo na prejemanje elektronskega računa za omrežnino in prispevke na vaš elektronski naslov,
 • pregled izstavljenih računov in prejetih plačil (za tekoče obdobje s saldom in za zadnji dve leti),
 • oddajo števčnega stanja za obračun in zaradi spremembe cene za uporabo omrežja (modula sta namenjena odjemalcem z obračunom po predvideni porabi),

 • pregled porabe za izbrano leto,

 • vpogled v tehnične podatke merilnega mesta (številka, naziv in naslov merilnega mesta, tip števca, daljinsko odčitanje (da/ne), mesec obračuna, frekvenca odbiranja, naziv distributerja, priključna moč, naziv trenutnega dobavitelja, številka soglasja za priključitev, vrsta tarife, način obračuna),
 • informativni obračun uporabe omrežja (na podlagi trenutnega števčnega stanja, ki se v bazo podatkov ne zabeleži, lahko preverite znesek obračuna).

Navodila za uporabo aplikacije so objavljena na prijavni strani pod menijsko izbiro »Pomoč uporabnikom«.

 

Pred prvo prijavo v sistem se je potrebno registrirati, kar storite na spodnji elektronski povezavi:
eRacun/registracija
 
Pri registraciji izpolnite vsa polja z zahtevanimi podatki. Izberete si poljubno uporabniško ime. Po uspešni registraciji boste po elektronski pošti prejeli geslo, ki ga lahko kadarkoli spremenite. Z izbranim uporabniškim imenom in prejetim geslom se lahko prijavite v sistem.
 
Za delovanje spletne aplikacije morajo biti v spletnem brskalniku omogočeni "piškotki" (cookies).
 
Spletna aplikacija je optimizirana za brskalnik Internet Explorer 7+ in Firefox 1.5+.